Η Kerakoll παραλαμβάνει στην Αγγλία το βραβείο TTA για την καλύτερη πρωτοβουλία στον περιβαλλοντικό τομέα

1 Ιουνίου 2011

Η αγγλική Ένωση TTA The Tile Association απένειμε στην Kerakoll το βραβείο Tile Awards 2011 κατηγορία Περιβάλλον αναγνωρίζοντας στο GreenBuilding Rating και στα καινοτομικά προϊόντα Eco την ιδιότητα της καλύτερης πρωτοβουλίας στον περιβαλλοντικό τομέα του κλάδου των κεραμικών υλικών.

Η TTA The Tile Association, η σημαντικότερη ένωση της κατηγορίας, που ενώνει τον κόσμο της βιομηχανίας των κεραμικών υλικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αυτό το βραβείο στοχεύει στην αναγνώριση και την επιβράβευση των ανθρώπων, των προϊόντων, των επιχειρήσεων και των έργων του κλάδου των κεραμικών πλακιδίων που ξέρουν να διακρίνονται. Ο Gian Luca Sghedoni, CEO Kerakoll Spa, κατά την παραλαβή του βραβείου σχολίασε: “Το Βραβείο αυτό αποτελεί την πολλοστή αναγνώριση για τη μεγάλη δουλειά που ανέλαβε η εταιρία σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Αναφέρομαι στα σχέδια και στις στρατηγικές που τέθηκαν σε εφαρμογή προκειμένου να καταστήσουν το GreenBuilding εύκολα προσβάσιμο σε όλους, διότι ο σχεδιασμός “πράσινων” κτιρίων ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, του πλανήτη, τις κυβερνήσεις και το μέλλον μας”.

Η Kerakoll παρέλαβε το βραβείο για το GreenBuilding Rating: το πιστοποιημένο πρότυπο μέτρησης των επιδόσεων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των κατασκευαστικών υλικών, το οποίο είναι σε θέση να προσανατολίσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικά βιώσιμων κτιρίων υποδεικνύοντας, μέσω επιστημονικών αναλύσεων των συστατικών, έναν βαθμό περιβαλλοντικού rating για κάθε προϊόν, βάσει μίας κλίμακας από “ECO ΜΗΔΕΝ” (το προϊόν δε θεωρείται περιβαλλοντικά βιώσιμο) μέχρι “ECO 5” (το προϊόν πρέπει να θεωρείται οικολογικό και με μικρές επιπτώσεις στο περιβάλλον).

Το GreenBuilding Rating θεωρείται ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών για την προώθηση της υπεύθυνης χρήσης των κατασκευαστικών υλικών που σέβονται το περιβάλον και την υγεία. Το σύτημα αξιολόγησης της οικοδομικής βιωσιμότητας Green Building Rating είναι εθελοντικό σύστημα, βασισμένο στις κύριες αναφορές των υπάρχοντων ευρωπαϊκών προτύπων, πρωτοκόλλων και περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων και καθοδηγείται από την αγορά. Τον Ιανουάριο του 2011 η Kerakoll παρέλαβε από τον SGS, τον σπουδαιότερο οργανισμό παγκοσμίως για τον έλεγχο των συστημάτων και των πιστοποιήσεων, το Πιστοποιητικό που αναγνωρίζει το GreenBuilding Rating® ως “αξιόπιστη, ακέραιη και απαραίτητη μέθοδο μέτρησης προς εγγύηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των προϊόντων της όπως προβλέπεται από το GreenBuilding Rating® ECO 2011”.

Ήδη, εδώ και μερικά χρόνια η Kerakoll ξεκίνησε μία πολιτική σε όφελος της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, προωθώντας εταιρικές επιλογές και συμπεριφορές συμβατές με το στόχο προστασίας των πηγών του πλανήτη και της υγείας των ανθρώπων. Ιδιαίτερα, χάρη σε ένα καινοτομικό πρόγραμμα έρευνας και σε επενδύσεις σε “πράσινη” έρευνα ίσες με το 5,4% του κύκλου εργασιών της εταιρίας, η Kerakoll σχεδίασε προϊόντα νέας γενιάς τα οποία έχουν ανώτερες τεχνικές επιδόσεις, μικρή επίπτωση στο περιβάλλον και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής.

Σήμερα η εταιρία πραγματοποιεί 20 σειρές καινοτομικών προϊόντων και 1.700 περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά σε μία ετήσια παραγωγή 950.000 τον. που υλοποιείται χρησιμοποιώντας 470.000 τον. υλικών τοπικής προέλευσης, 220.000 τον. ανακυκλωμένων φυσικών υλικών και περικόπτοντας 9.500.000 kg εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα χάρη σε νέες γνώσεις συνθέσεων και χάρη στη χρήση 100% καθαρής ενέργειας.

Η Kerakoll είναι παγκόσμια ηγέτιδα εταιρία σε προϊόντα και υπηρεσίες για το GreenBuilding με κύκλο εργασιών το 2010 335 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 40% περίπου υλοποιημένο στο εξωτερικό, με 12 λειτουργικές θυγατρικές εταιρίες και 10 παραγωγικές μονάδες.

Η Kerakoll γεννιέται το 1968 στο Sassuolo (Σασσουόλο), στην καρδιά του σημαντικότερου βιομηχανικού κέντρου παραγωγής κεραμικών πλακιδίων στον κόσμο, από την επιχειρηματική πρωτοβουλία του Romano Sghedoni. Του Ομίλου ηγείται ο Gian Luca Sghedoni – γιος του ιδρυτή, εθνικός νικητής του βραβείου Ernst&Young “Ο Επιχειρηματίας του Έτους 2008” πλαισιωμένος από μία διοικητική ομάδα η οποία συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία με μία καινοτομική και άκρως διαχειριστική προσέγγιση.

Σασσουόλο (Μόντενα), 1 Ιουνίου 2011