Kerakoll: μεταξύ των εταιρειών made in italy που προτάθηκαν για το Βραβείο 2011 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

16 Νοεμβρίου 2011

Η Ecomondo, η Διεθνής Έκθεση για την Ανάκτηση Υλικών και Ενέργειας και την Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι 9-12 Νοέμβρίου 2011, αποτέλεσε την σκηνή μιας μεγάλης βράβευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προσανατολίζεται στην βιωσιμότητα: το Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης 2011 με τη χορηγία του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ecomondo και την συμμετοχή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ανάμεσα στις 10 εταιρείες που προτάθηκαν στην κατηγορία των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών συγκαταλέγεται και η Kerakoll Spa για το GreenBuilding Rating, το πιστοποιημένο πρότυπο μέτρησης των επιδόσεων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των κατασκευαστικών υλικών, το οποίο είναι σε θέση να προσανατολίσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικά βιώσιμων κτιρίων.

Ο Gian Luca Sghedoni, Διευθύνων Σύμβουλος της Kerakoll, σχολίασε αυτήν την αναγνώριση ως εξής: “Η τιμητική πλακέτα που ελήφθηκε στα πλαίσια αυτού του σημαντικού βραβείου απευθύνεται σε ολόκληρη την εταιρεία μας, η οποία εδώ και χρόνια έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη δομικών προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον, διασφαλίζουν την υγεία μας, το ευ ζην στην κατοικία και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης, επενδύσεις εταιρειών όπως η δική μας συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας συλλογικής συνείδησης ​​για την προστασία του πλανήτη μας”.

Ήδη απο το 2000 η Kerakoll ξεκινά μια πολιτική υπέρ της οικολογικής βιωσιμότητας, με την προώθηση επιλογών και εταιρικών συμπεριφορών συμβατών με τους στόχους της προστασίας των φυσικών πόρων του πλανήτη και της ανθρώπινης υγείας. Ειδικότερα, χάρη σε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα και σε επενδύσεις στην “Πράσινη Έρευνα” που ανήλθαν στο 5,4% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, η Kerakoll ανέπτυξε την επόμενη γενιά προϊόντων, με υψηλότερες τεχνικές επιδόσεις και περιορισμένη επίπτωση στο περιβάλλον, που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Χάρη σε αυτήν την δέσμευση, η Kerakoll έχει λάβει τα τελευταία χρόνια πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένων, εκ των πιο πρόσφατων, το Βραβείο Greenlife Legambiente τον Δεκέμβριο του 2010, ένα σημαντικό εθνικό βραβείο για την φιλική προς το περιβάλλον καινοτομία και επιχειρηματικότητα και το Βραβείο TTA στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2011, από την ένωση “The Tile Assosiation” για την καλύτερη πρωτοβουλία στον περιβαλλοντικό τομέα.

Για τον σκοπό της ενίσχυσης της “Πράσινης Αποστολής” ακολουθεί η ύδριση του Kerakoll GreenLab στo Sassuolo, του φουτουριστικού ερευνητικού κέντρου που συγκεντρώνει 9 υπερσύγχρονα εργαστήρια για την ανάπτυξη “Πράσινης Τεχνολογίας”, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί την άνοιξη του 2012. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου με υλικά και τεχνολογίες GreenBuilding, το Kerakoll GreenLab αποτελεί ένα από τα πρώτα παράδειγματα στην Ευρώπη βιομηχανικών κτιρίων με μικρή επίπτωση στο περιβάλλον, υψηλή ποιότητα διαβίωσης και μεγάλη ενεργειακή απόδοση.

Η Kerakoll είναι παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία σε προϊόντα και υπηρεσίες για το GreenBuilding με κύκλο εργασιών το 2010 335 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 40% περίπου υλοποιημένο στο εξωτερικό, με 12 λειτουργικές θυγατρικές εταιρείες και 10 παραγωγικές μονάδες.

Η Kerakoll γεννιέται το 1968 στο Sassuolo (Σασσουόλο), στην καρδιά του σημαντικότερου βιομηχανκού κέντρου παραγωγής κεραμικών πλακιδίων, από την επιχειρηματική πρωτοβουλία του Romano Sghedoni. Του Ομίλου ηγείται ο Gian Luca Sghedoni – γιος του ιδρυτή, εθνικός νικητής του βραβείου Ernst&Young “Ο Επιχειρηματίας του Έτους 2008”, πλαισιωμένος από μια διοικητική ομάδα η οποία συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία με μια καινοτόμο και άκρως διαχειριστική προσέγγιση.

Σασσουόλο (Mόντενα), 16 Νοεμβρίου 2011