ΟΜΙΛΟΣ KERAKOLL: κέρδισε μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στη Νέα Ζηλανδία

9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο όμιλος προμήθευσε «πράσινα συστήματα» νέας γενιάς στο Στάδιο Otago του Dunedin και στο Αεροδρομίο του Auckland, που ανακαινίστηκε με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η Kerakoll, ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο υλικών φιλικών προς το περιβάλλον για την κατασκευή με σεβασμό προς το περιβάλλον και την ποιότητα διαβίωσης, αποτέλεσε τεχνικό προμηθευτή του Σταδίου Otago του Dunedin, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2011, το οποίο θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία από 9 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα,η Kerakoll επιλέχθηκε για τη νέα γενιά κσινοτόμων συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον για την προστασία και την αποκατάσταση του σκυροδέματος. Το νέο Στάδιο Otago, το οποίο μεταξύ άλλων αγώνων θα φιλοξενήσει στις 2 Οκτωβρίου τον αγώνα Ιταλία-Ιρλανδία, καθοριστικό για την πρόκριση της ιταλικής εθνικής ομάδας στους προημιτελικούς, έχει διαμορφωθεί ως ιδιαίτερα οικολογική εγκατάσταση, κατασκευασμένη κατά 97% από ανακυκλωμένα υλικά, που τροφοδοτείται μόνο από εναλλακτικές πηγές ενέργειας και είναι εξοπλισμένη με μονάδες συλλογής ομβρίων υδάτων για την χρήση τους για άρδευτικούς σκοπούς.

Επιπλέον, ενόψει των εργασιών προσαρμογής των καταλυμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Kerakoll επιλέχθηκε ως τεχνικός προμηθευτής και για την ανακαίνιση του Αεροδρομίου του Ώκλαντ, του μεγαλύτερου και πιο πολυσύχναστου κόμβου της Νέας Ζηλανδίας με πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες το έτος, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν μέχρι το 2025. Η συμμετοχή της Kerakoll αφορά στην προμήθεια υλικών φιλικών προς το περιβάλλον νέας γενιάς για την τοποθέτηση και το φινίρισμα των πάνω από 30.000 τετραγωνικών μέτρων δαπέδου. Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά κριτήρια οικολογικής βιωσιμότητας που επετρέψαν στην εγκατάσταση την απόκτηση της σημαντικής πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), του αμερικανικού συστήματος ταξινόμησης της ενεργειακής απόδοσης και της οικολογικής βιωσιμότητας των κτιρίων. Τα κριτήρια για την βιώσιμη κατασκευή έχουν καλύψει κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή των υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και την χρήση της φωτοβολταϊκής ενέργειας μέχρι την ανάκτηση νερού. Επιπλέον, στα πλαίσια του προγράμματος πιστοποίησης LEED, το Αεροδρόμιο του Ώκλαντ έχει εγκαταστήσει 21 θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για υβριδικά οχήματα και οχήματα με χαμηλό κυβισμό.

Στα ευρύτερα παλάισια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν για τη στέγαση δεκάδων χιλιάδων ατόμων που θα φθάσουν στη Νέα Ζηλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι, η Kerakoll συνέβαλλε στην αποκατάσταση ορισμένων κτιρίων-ορόσημο της πόλης του Auckland.

Ειδικότερα η Kerakoll συμμετείχε στην αποκατάσταση της πλατείας Aotea, η οποία σχεδιαστηκε από τον Ted Smyth – έναν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες τοπίου της Νέας Ζηλανδίας – και στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο «Καλύτερο έργο της χρονιάς στο δημόσιο τομέα», που οργανώθηκε από το Project Management Institute της Νέας Ζηλανδίας (PMINZ). Η πλατεία διαμορφώθηκε, μετά από δύο χρόνια δουλειάς, ως ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος στο κέντρο της πόλης που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους. Η συμμμετοχή της Kerakoll αφορά στην προμήθεια προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον για την τοποθέτηση και το φινίρισμα του δαπέδου, όπως και στο λιμάνι Viaduct, την κομψή μαρίνα που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Η επιλογή της Kerakoll ως προμηθευτή στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζηλανδία ενισχύει την αποστολή του Ομίλου σε σημαντικά διεθνή επιτεύγματα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά του made in Italy και την χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και την χαρακτηρίζουν ως ένα σημαντικό συστατικό του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Ο όμιλος Kerakoll είναι σε πολλές περιπτώσεις πρωταγωνιστής σε σημαντικά παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, χάρη στην ειδική τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στα πλαίσια των πολυάριθμων συμμετοχών του στην κατασκευή αθλητικών εγαταστάσεων: το Green Point Stadium στο Κέιπ Τάουν και το Peter Mokaba Stadium στο Πολοκβάνε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής το 2010, το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, το κύριο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, το Στάδιο San Siro στο Μιλάνο κατά την έναρξη της σεζόν 2006-2007, το στάδιο Allianz Arena στο Μόναχο της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2006 ή ακόμη και για τις εργασίες ανακαίνισης στο Στάδιο Comunale Artemio Franchi της Φλωρεντίας και στο Σταδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης.

Η Kerakoll είναι παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία σε προϊόντα και υπηρεσίες για το GreenBuilding με περισσότερα από 1.700 προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και με παραγωγή μεγαλύτερη των 950.000 τον./έτος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαβίωση με σεβασμό προς το περιβάλλον και το ευ ζην στις κατοικίες. Η Kerakoll πραγματοποίησε το 2010 κύκλο εργασιών 335 εκατομμυρία ευρώ, εκ των οποίων το 40% περίπου υλοποιημένο στο εξωτερικό, με 12 λειτουργικές θυγατρικές εταιρείες και 10 παραγωγικές μονάδες.

Η Kerakoll γεννιέται το 1968 στο Sassuolo (Σασσουόλο), στην καρδιά του σημαντικότερου βιομηχανκού κέντρου παραγωγής κεραμικών πλακιδίων, από την επιχειρηματική πρωτοβουλία του Romano Sghedoni. Του Ομίλου ηγείται ο Gian Luca Sghedoni – γιος του ιδρυτή, εθνικός νικητής του βραβείου Ernst&Young "Ο Επιχειρηματίας του Έτους 2008", πλαισιωμένος από μια διοικητική ομάδα η οποία συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία με μια καινοτόμο και άκρως διαχειριστική προσέγγιση.

Σασσουόλο (Mόντενα), 9 Σεπτεμβρίου του 2011